Start

PSL w Janowie Lubelskim - Aktualności
>Oświadczenie

Szanowni Państwo !

W dniu 21 listopada 2015 roku (sobota) zakończyła się koalicja PiS oraz PSL w powiecie janowskim.   Nasi koalicjanci członkowie Prawa i Sprawiedliwości oraz radny Sławomir Dworak (Porozumienie Inicjatyw Samorządowych) złamali umowę koalicyjną zawartą na początku kadencji Rady Powiatu i zawarli nową koalicję z Komitetem Wyborczym Wspólnota Samorządowa, w skład którego wchodzą członkowie Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Jest to dla nas przykre , gdyż z naszej strony koalicjant (PiS) zawsze mógł liczyć na nasze poparcie oraz zaufanie. Tym bardziej zaskakuje złamanie danego słowa i wstąpienie w koalicję z członkami SLD.

Ze swojej strony pragniemy serdecznie podziękować mieszkańcom powiatu janowskiego za to, że mogliśmy im służyć i bezpośrednio uczestniczyć w rozwoju naszego powiatu.

Jako Radni Powiatowi będziemy w dalszym ciągu zabiegać o polepszenie poziomu oraz warunków życia mieszkańców naszej małej ojczyzny.

Piotr Rzetelski

Prezes ZP PSL w Janowie Lubelskim

>Dziękujemy

Zakończyły się wybory parlamentarne. Państwowa Komisja Wyborcza podała listę posłów i senatorów wybranych do nowego parlamentu RP. Polskie Stronnictwo Ludowe startując z listy nr 5 osiągnęło piąty wynik w Polsce z poparciem 5,13 proc. (779 875 głosów). Uzyskaliśmy 16 mandatów posła i 1 mandat senatora.

Dziękujemy wszystkim Polakom za uczestnictwo w wyborach i wybór swoich przedstawicieli w Sejmie i Senacie. Szczególnie dziękujemy tym, którzy poparli kandydatów Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Dziękujemy, że głosujecie na ugrupowanie, które zawsze było, jest i będzie bliskie ludzkich spraw. Zawsze będziemy ugrupowaniem demokracji parlamentarnej, zawsze stojącym na straży konstytucji i praw naszego narodu.

Dziękujemy również naszym kandydatom, sztabom wyborczym i wolontariuszom.

Nowo wybranym parlamentarzystom gratulujemy i życzymy powodzenia w pełnieniu trudnej i odpowiedzialnej funkcji przedstawiciela narodu!

>Spot wyborczy Piotra Rzetelskiego

>Zapraszamy na wystawę

>Ruch ludowy ma już 120 lat

Polski ruch ludowy to jedna z najstarszych formacji politycznych w Europie. Ruch ten stanowił ważną część składową procesu historycznego. Był jednym z trzech wielkich nurtów politycznych - obok narodowego i socjalistycznego - który wywarł największy wpływ na losy narodu i państwa w XX wieku.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 32