Start >Spoty wyborcze Naszego kandydata do Sejmu RP Piotra Rzetelskiego

«  grudzień 2017  »
ucja, Otylia, Eugeniusz
>Spoty wyborcze Naszego kandydata do Sejmu RP Piotra Rzetelskiego

Spoty wyborcze Naszego kandydata do Sejmu RP Piotra Rzetelskiego:

Rzetelność w rytmie hip-hop

Rzetelność w polityce

Piotr Rzetelski o sporcie

Piotr Rzetelski wytrwałość

Piotr Rzetelski o turystyce

więcej spotów wyborczych

Nazywam się Piotr Rzetelski. Urodziłem się na Lubelszczyźnie, w Kamionce, powiat Lubartów. Do szkoły chodziłem w gminie Michów. Z tym miejscem łączy mnie ogromny sentyment. Tam często wracam, do tej pory mieszka tam moja rodzina. Mając 19 lat wyjechałem za granicę za chlebem. Ciężko pracowałem z myślą, że pewnego dnia wrócę na Lubelszczyznę i tutaj zainwestuję odłożone pieniądze. Teraz mam 42 lata, mieszkam w Baranowie, powiat Puławy. Mam żonę, dwójkę dzieci i dobrze rozwiniętą firmę. W gminie Żyrzyn, na trasie Lublin-Warszawa prowadzę bar Belweder, ze smaczną i tanią polską kuchnią. Mój drugi dom to powiat janowski. W Chrzanowie zbudowałem stok "Narciarski Raj", okrzyknięty lubelską stolicą sportów zimowych.

Jestem radnym w Sejmiku Województwa Lubelskiego, wiceprzewodniczącym Komisji Budżetowej, Komisji Samorządowej i Bezpieczeństwa Publicznego, członkiem Komisji Infrastruktury, Inwestycji i Gospodarki. Działam społecznie, jestem członkiem: rady LGD "Leśny Krąg" w Janowie Lubelskim, społecznej rady SPZOZ w Baranowie, komisji rewizyjnej stowarzyszenia Polskie Stacje Narciarskie i Turystyczne w Nowym Sączu, Zarządu gminnego OSP w Chrzanowie.

Mój główny cel: "Rzetelnie pomagać ludziom".

Stanisław Leszczyński - założyciel, twórca, kierownik artystyczny, choreograf i dyrektor Zespołu Tańca Ludowego UMCS
Podobnie jak Zespół Tańca Ludowego, działalność Piotra Rzetelskiego sławi Lubelszczyzną w całej Polsce. Jego dziecko - stok narciarski w Chrzanowie - to prawdziwa zimowa perła Lubelszczyzny znana w całym kraju. Jego przywiązanie do tradycji narodowych i katolickich, miłość do rodziny i działalność w ruchu ludowym budzą moje uznanie. Polska potrze takich ludzi. Rekomenduję tego kandydata do Sejmu.

Andrzej Maj - zastępca dyrektora Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Lublinie
Piotra znam od wielu lat. Jest moim dobrym kolegą. Popierałem go w wyborach do Sejmiku, okazał się skutecznym radnym, zabiegającym o sprawy ludzi. W Sejmie potrzebujemy skutecznych i sprawdzonych ludzi, bo tam zapadają najważniejsze decyzje dla naszego kraju, tam decyduje się o największych inwestycjach. Dlatego teraz rekomenduję Piotra w wyborach do Sejmu. Młody, sprawdzony, pomysłowy, nie bojący się wyzwań. Niech teraz w Warszawie na forum Parlamentu walczy o interesy Lubelszczyzny. Potrzebujemy odważnych ludzi.

Czesław Jaworski - wójt gminy Chrzanów
Piotr Rzetelski nie zawiódł. Jako radny i przedsiębiorca dzięki swojej odwadze i pomysłowości bardzo pomógł naszej gminie. Piotr Rzetelski z gminy typowo rolniczej uczynił perełkę turystyczną regionu. Nikomu nieznany Chrzanów stał się narciarską stolicą Lubelszczyzny ściągając rocznie tysiące turystów. Pokazał potencjał turystyczny naszej gminy oraz całej Lubelszczyzny, na którym mogą zarabiać wszyscy, wytwarzając produkty regionalne, otwierając kwatery agroturystyczne. Jego plan uczynienia z Chrzanowa Ogólnopolskiego Centrum Sportów Ekstremalnych jest szansą na wielki rozwój gminy, powiatu i województwa. Jego pracowitość, skuteczność i doświadczenie wniesie wiele dobrego do Sejmu. Mogłem liczyć na jego wsparcie w Sejmiku Wojewódzkim. Liczę, że pomoże całej Lubelszczyźnie zabiegając o jej sprawy. Głosujcie na Piotra Rzetelskiego. Takich przedstawicieli w Sejmie nam potrzeba.

Stanisław Rawski - Przewodniczący Rady Powiatu Janowskiego
Poseł powinien być człowiekiem, który sam coś osiągnął, który wie co to jest ciężka praca. Wtedy mamy pewność, że taki człowiek idzie do sejmu nie po to by się dorobić ale po to by pomagać innym. Piotr Rzetelski sam od zera stworzył najlepszy stok narciarski na Lubelszczyźnie, w naszym Chrzanowie. Udało mu się przebrnąć przez wszystkie trudności, biurokrację, skomplikowane prawo, procedury. Dla mnie to najlepszy dowód na to, że jest to człowiek zaradny, konsekwentny, nieustępliwy i odpowiedzialny. Jako Radny Wojewódzki dał się poznać z jak najlepszej strony. Jest mocno zaangażowany w sprawy naszego Powiatu Janowskiego. Taki człowiek jest odpowiedni by reprezentować nas w sejmie. Będę na niego głosował.

Włodzimierz Gomółka - Wicestarosta Powiatu Janowskiego
Polityka to gra zespołowa. W pojedynkę trudno coś osiągnąć. Zwłaszcza w sejmie, gdzie decyduje większość. Piotr Rzetelski potrafi zjednywać sobie ludzi, a także potrafi z nimi współpracować. W Piotrze Rzetelskim cenię umiejętność ciężkiej pracy, konsekwencje i rzetelność. Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Sprawdził się jako rolnik i przedsiębiorca, teraz jako radny. Będzie dobrym Posłem. Pomoże zmienić Lubelszczyznę na lepsze.

Marek Grzyb - Wiceprezes Zarządu Powiatowego Polskiego Stronnictwa Ludowego w Janowie Lubelskim, przedsiębiorca
Trzeba głosować na ludzi, którzy są stąd. Tu inwestują i pracują, którzy tworzą miejsca pracy. Piotr Rzetelski to sprawdzony przedsiębiorca i pracodawca. Takich ludzi nam trzeba, którzy znają nasze potrzeby i tylko oni nas obronią przed nierównym podziałem inwestycji w Polsce. Rzetelski ma na Lubelszczyźnie całą rodzinę, wychowuje tu dzieci, sam tu pracuje i nam pomaga jako radny. Niech nas broni w Sejmie. Ma mój głos.

Rzetelnie pracuję dla ludzi

Przedsiębiorczość i praca

• walka ze spekulacją cenami płodów rolnych,
  • pomoc w zakładaniu pierwszej działalności gospodarczej, dostępność kredytów i ulgi podatkowe,
  • zrównanie szans polskich przedsiębiorców z wielkimi koncernami,
  • walka z biurokracją w pozyskiwaniu środków unijnych,
  • wspieranie polskiej przedsiębiorczości,
  • kontrakty na Lubelszczyźnie powinny wykonywać nasze lubelskie firmy.

Sport Zdrowie Turystyka

• możliwość uprawiania sportów i turystyki dla wszystkich, równe szanse dla mieszkańców miast i wsi,
  • pomoc w pozyskiwaniu środków unijnych na budowę boisk, sal gimnastycznych oraz infrastruktury turystycznej,
  • lekarz specjalista w każdej gminie,
  • większy dostęp do bezpłatnej służby zdrowia.

Nasz Kraj Nasza Rodzina

• polska młodzież nie może uciekać za granicę,
  • kredyty dla młodych małżeństw,
  • tworzenie stref ekonomicznych - więcej firm = więcej pracy,
  • mniej biurokracji i przyjazne ludziom prawo,
  • promocja Lubelszczyzny w świecie.

Dość lekceważenia Lubelszczyzny

• budowa lotniska,
  • budowa dróg ekspresowych,
  • szybka poprawa dróg gminnych,
  • zrównanie szans Lubelszczyzny z resztą Polski.