Start >Mamy ORLIKA

«  grudzień 2017  »
ucja, Otylia, Eugeniusz
>Mamy ORLIKA

13 grudnia nastąpiło uroczyste otwarcie boiska "ORLIK" przy Zespole Szkół Zawodowych na ulicy Ogrodowej w Janowie Lubelskim.

Projekt "Moje boisko - Orlik 2012" sfinansowany został ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki, Województwa Lubelskiego, Powiatu Janowskiego oraz Urzędu Miasta i Gminy Janów Lubelski.

W uroczystym otwarciu Orlika udział wzięli Krzysztof Hetman - Marszałek Województwa Lubelskiego oraz Prezes Wojewódzkiego Zarządu PSL w Lublinie, Piotr Rzetelski - Radny Sejmiku Województwa Lubelskiego, Włodzimierz Gomółka - Wicestarosta Janowski, Stanisław Rawski - przewodniczący Rady Powiatu w Janowie Lubelskim, Marek Piech - Wójt gminy Dzwola, Czesław Jaworski - Wójt gminy Chrzanów, Jerzy Pietrzyk - Wójt gminy Potok Wielki oraz Anna Szmidt - Kierownik internatu przy Zespole Szkół Zawodowych w Janowie Lubelskim.

Zarząd PSL w Janowie Lubelskiem jest przekonany , że "Orlik" będzie cieszył się ogromnym zainteresowaniem i przysporzy wiele satysfakcji sportowych zarówno gospodarzom obiektu jak i jego codziennym użytkownikom.

(fot. Alina Boś, źródło strona internetowa Starostwa Powiatowego w Janowie Lubelskim)