Start >„Nasz Głos” to nowy i bezpłatny Biuletyn Polskiego Stronnictwa Ludowego w naszym województwie.

Gazeta kolportowana na terenie całego województwa, do czego zachęca jej liczny nakład - 100 tysięcy egzemplarzy. Nasz Głos dostępny jest w wielu miejscach, m.in. w sklepach oraz innych miejscach użyteczności publicznej, w siedzibach powiatowych i gminnych struktur PSL. Z powodzeniem rozdawany jest na wielu imprezach plenerowych. Gazetę można otrzymać także zgłaszając się do naszej siedziby wojewódzkiej w Lublinie przy ul. Karłowicza 4.

W pierwszym numerze europoseł Arkadiusz Bratkowski w rozmowie z redaktorem przybliża czytelnikom kulisy pracy w Parlamencie Europejskim w kontekście województwa lubelskiego. Nasi rolnicy mogą zapoznać się także z nowymi przepisami dotyczącymi podatku rolnego, a także o zagrożeniu jakie za sobą niesie nadmierne stosowanie oprysków. Pojawiły się również artykuły z dziedziny gospodarki, edukacji i finansów.

Z wywiadu z Marszałkiem Województwa Lubelskiego – Krzysztofem Hetmanem możemy dowiedzieć się jakie sztandarowe inwestycje zostały zrealizowane na terenie województwa. Nie zapomniano także o rodzinach. W numerze znajdziemy informacje na temat rządowej dotacji do przedszkoli, jak również ciekawy artykuł dotyczący wsparcia polskich rodzin oraz  wywiad z ministrem pracy i polityki społecznej Władysławem Kosiniak- Kamyszem.

Wielu mieszkańców naszego regionu uważa za trafną Inicjatywę wydania biuletynu. Świadczy o tym szerokie grono zainteresowanych.

Serdecznie zachęcamy do lektury oraz współtworzenia Biuletynu „Nasz Głos”.

Nasz Głos dostępny  do pobrania.