Start >"Z KOLBERGIEM PO GMINIE 2013"

«  grudzień 2017  »
ucja, Otylia, Eugeniusz
>"Z KOLBERGIEM PO GMINIE 2013"

W słoneczną, pierwszą niedzielę lipca na muszli koncertowej przy Gminnym Ośrodku Kultury w gminie Dzwola, odbył sie, jak co roku, festyn ludowy pod hasłem "Z Kolbergiem po Gminie". Otwarcia dokonał nasz kolega Wójt Gminy Dzwola Pan Marek Piech, który przywitał przybyłych gości i życzył wszystkim dobrej zabawy.

W klimat ludowej muzyki wprowadził publiczność Pan Stanisław Głaz - skrzypek z Dzwoli, który  w tym roku obchodzi 25 - lecie pracy artystycznej. Na scenie wystąpili także inni artyści prezentując wysoki poziom swoich umiejętności: zespoły KGW z Kocudzy, Klub Seniora, Roztoczanki, Branwiacy, Jarzębina, Krzewina z Bukowiny, Kapela Stacha z Dzwoli, Kapela z Jeżowego, Kapela ze Zdziłowic, KGW z Siedlanki, duet harmonijek ustnych              z Kocudzy, Wisienki, Młodzieżowa Orkiestra Dęta, grupy taneczne oraz duety wokalne.

Wśród zaproszonych gości byli między innymi kolega Piotr Rzetelski - Radny Sejmiku Województwa Lubelskiego, który wręczył upominki dzieciom biorącym udział w konkursach oraz kolega Stanisław Rawski - Przewodniczący Rady Powiatu Janowskiego.

Licznie zebrana publiczność oprócz oglądania występów, degustowała potrawy regionalne oraz te oferowane na tradycyjnym stole lasowiackim przygotowanym przez Gości z gminy Niwiska.