Start >Młodzi Ludowcy przełamali się opłatkiem

«  luty 2018  »
Romana, Izabela, Damian
>Młodzi Ludowcy przełamali się opłatkiem

Członkowie i sympatycy Forum Młodych Ludowców oraz Związku Młodzieży Wiejskiej spotkali się w restauracji „Hetmańska”, aby przełamać się opłatkiem. Jest to już tradycja, że młodzi ludzie z terenu powiatu janowskiego w okresie bożonarodzeniowym dzielą się opłatkiem oraz zasiadają do wspólnej wigilii. Spotkanie rozpoczęto fragmentem Ewangelii św. Łukasza o Narodzeniu Jezusa Chrystusa, którą odczytał Marcin Brzozowski - Wiceprezes FML. Natomiast tradycyjne kolędowanie rozpoczęła Lidia Tryka - radna Miasta Janowa Lubelskiego oraz Jarosław Lenart - Dyrektor Poradni Pedagogiczno Psychologicznej w Janowie Lubelskim.

Organizatorem spotkania był Bartosz Piech - Prezes FML, który zaznaczył, że „Organizacje FML oraz ZMW z terenu powiatu janowskiego skupiają się głównie na pomocy osobom najbardziej potrzebującym oraz uczestniczą w licznych akcjach charytatywnych. Takim przykładem jest Anna Szmidt - lider Szlachetnej Paczki w powiecie janowskim”.

Zaznaczyć należy również, iż dn. 1 lutego br. ZMW w Lublinie organizuje bal charytatywny na rzecz Wielofunkcyjnej Placówki Opieki nad Dzieckiem i Rodziną „PROMYK”, zorganizowany z inicjatywy Agnieszki Bielak - studentki Uniwersytetu Lubelskiego w Lublinie.