Start >Bal charytatywny na rzecz dzieci z "Promyka"

«  luty 2018  »
Romana, Izabela, Damian
>Bal charytatywny na rzecz dzieci z "Promyka"

Około 11. tys. zł zebrano na balu charytatywnym w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na rzecz dzieci z janowskiego „Promyka”. Akcja charytatywna, zorganizowana z inicjatywy Zarządu Uczelnianego Związku Młodzieży Wiejskiej w Lublinie (przy współpracy Zarządu Powiatowego ZMW w Janowie Lubelskim), odbyła się 1 lutego. W balu uczestniczyło prawie 300 osób, w tym kilka z powiatu janowskiego (Piotr Rzetelski - Radny Województwa Lubelskiego, Bartosz Piech - Wicestarosta Janowski, Lucyna Czarny - Dyrektor „PROMYK-a” oraz Anna Szmidt - lider Szlachetnej Paczki). W organizację przedsięwzięcia włączyli się także janowscy przedsiębiorcy: Ośrodek Narciarski „Nartraj” u Rzetelskiego w Chrzanowie IV, PHU Florczak  Antoni, Uroda J. Dudek, Hotel Królewski w Janowie Lubelskim, Dom Towarowy Punkt Handlowo-Usługowy J. Marzec oraz J. Smyl sklep „Pekin”.

Najważniejszym elementem balu była aukcja przedmiotów, przekazanych przez darczyńców ze świata biznesu i kultury. Zadowolenia z efektów akcji charytatywnej nie kryje kolega Bartosz Piech - Wicestarosta Janowski, Prezes janowskiego ZMW. - Tą drogą chciałbym serdecznie podziękować wszystkim sponsorom i darczyńcom, dzięki którym spełnią się marzenia dzieci z janowskiej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej. Szczególne podziękowania należą się też Agnieszce Bielak - pomysłodawczyni balu na rzecz naszego „Promyka” - tłumaczy.

Dodajmy, że w „Promyk-u” jest obecnie ponad 30 dzieci. - Za część pieniędzy zorganizujemy wycieczkę, natomiast pozostałą kwotę przeznaczymy na..., no właśnie, niech na razie zostanie to niespodzianką - żartuje pani Dyrektor.

Przekazanie pozyskanych środków, jak i prezentów nastąpiło w 4 marca, przez uczelnianą maskotkę ZMW.