Start >Piknik ludowy

«  luty 2018  »
Romana, Izabela, Damian
>Piknik ludowy

Ponad 100 osób - sympatyków oraz członków Polskiego Stronnictwa Ludowego  spotkało się w Chrzanowie, na zorganizowanym przez Piotra Rzetelskiego - Prezesa Powiatowego PSL w Janowie Lubelskim, pikniku pod nazwą "Zawsze będziemy razem".

Spotkanie swoją obecnością uświetnił Krzysztof Hetman - Poseł do Parlamentu Europejskiego, który podziękował całej społeczności powiatu janowskiego za poparcie w majowych wyborach oraz zobowiązał się do dalszej pracy na rzecz naszego regionu. Polskie Stronnictwo Ludowe osiągnęło drugi wynik w wyborach do Parlamentu Europejskiego w województwie lubelskim, co może przyczynić się do uzyskania bardzo dobrego wyniku w wyborach samorządowych. Dziękuje wszystkim, którzy oddali na PSL swój głos. Szczególnie pragnę podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w przygotowanie kampanii wyborczej, w tym Piotrowi Rzetelskiemu - szefowi sztabu wyborczego na terenie powiatu janowskiego. Polskie Stronnictwo Ludowe, jest ugrupowaniem, które sumiennie realizuje swój program wyborczy. Jesteśmy aktywni i skuteczni w sprawach gospodarki, finansów, spraw wewnętrznych i zagranicznych Państwa, zachowując przy tym kulturę polityczną. I tacy zamierzamy pozostać.

Słowa podziękowania do zgromadzonych wypowiedział również prof. dr hab. Józef Zając - Senator RP, który przypomniał , że Polskie Stronnictwo Ludowe znajduje poparcie, nie tylko wśród mieszkańców obszarów wiejskich, ale również w miastach, przykładem czego jest miasto Chełm, w którym PSL uzyskał najlepszy wynik z ok. 39 % poparcia.

Obecny na spotkaniu Bartosz Piech - wicestarosta powiatu janowskiego, zaznaczył, że również w powiecie janowskim Polskie Stronnictwo Ludowe uzyskało drugi wynik z poparciem ponad 17 %, jest to wynik dużo lepszy niż w poprzednich wyborach do Parlamentu Europejskiego, szczególnie cieszy znaczy wzrost poparcia w samym Janowie Lubelskim. Otwartość i życzliwość w stosunku do ludzi oraz rozsądne i spokojne podejście do spraw powoduje, że społeczność powiatu janowskiego wybiera właśnie osoby związane z Polskim Stronnictwem Ludowym.

Gospodarz pikniku, Piotr Rzetelski , jeszcze raz podziękował wszystkim za ich udział i głos oddany w wyborach.  Sukces jaki Polskie Stronnictwo Ludowe osiągnęło, wprowadzając do Europarlamentu swojego przedstawiciela z Lubelszczyzny,  zawdzięcza osobom, takim jak  Krzysztof Hetman oraz Józef Zając, którzy swoją pracą oraz autorytetem przekonali mieszkańców naszego regionu, do oddania swojego głosu na listę PSL. Jesteśmy partią w której swoje poglądy znajdują zarówno ludzie młodzi jak i starsi, promujemy kulturę i tradycję ludową, staramy się być blisko  ludzi i im pomagać, zachowując przy tym racjonalność w swoich działaniach. Nie narzucamy na siłę swoich poglądów innym, nie stworzymy nowych wrogów, a staramy się ludzi jednoczyć, bo tylko razem możemy stworzyć lepszą przyszłość.

W spotkaniu uczestniczyli również samorządowcy: radni województwa lubelskiego Henryk Dudziak oraz Jan Kowalik, starosta kraśnicki Andrzej Maj, wicestarosta janowski Bartosz Piech, przewodniczący rady powiatu w Janowie Lubelskim Stanisław Rawski, wójtowie Henryk Michałek, Jerzy Pietrzyk, Czesław Jaworski, Marek Piech, radni powiatowi oraz gminni, a także wszyscy prezesi gminni PSL z powiatu janowskiego.

Piknik uświetniły swoimi występami lokalne zespoły ludowe: "Modliborzanki", "Janowianki" oraz "Sami swoi", zagrał również młodzieżowy zespół  "Personel".