Start >Podsumowanie wyborów samorządowych

>Podsumowanie wyborów samorządowych

Dnia 16. grudnia, w remizie OSP Biała, ponad 100 członków i sympatyków Polskiego Stronnictwa Ludowego, uczestniczyło w spotkaniu, na którym podsumowano listopadowe wybory samorządowe. Lokalni ludowcy nie kryli zadowolenia z wyników.

Dziękujemy wszystkim, którzy w tych wyborach oddali głos na kandydatów z list PSL. Jest to dla nas ogromna satysfakcja i jednocześnie zobowiązanie do dalszej pracy na rzecz społeczności Janowa Lubelskiego. Dzisiaj Polskie Stronnictwo Ludowe odniosło sukces, prawie podwoiło liczbę radnych powiatowych, a także pierwszy raz w historii wyborów samorządowych mandat radnego powiatowego z miasta  Janowa Lubelskiego uzyskał członek PSL – obecny wicestarosta Bartosz Piech” – mówił Prezes ZP PSL Piotr Rzetelski.

Ludowcy akcentowali, że w gminie Chrzanów na 15. radnych ogółem, aż 14. stanowią osoby startujące z listy PSL. Dodatkowo, w dwóch gminach (Batorz i Chrzanów) przez kolejne 4 lata funkcję wójta pełnić będą członkowie tegoż ugrupowania - Henryk Michałek i Czesław Jaworski.

Ponadto, w powiecie zasiada 5. radnych z ramienia PSL, oprócz wspomnianego Bartosza Piecha, są nimi: Jan Bartnik, Tomasz Dudzic, Marek Grzyb oraz Stanisław Rawski,  zaś w województwie Powiat Janowski będzie reprezentował Piotr Rzetelski.

Na koniec spotkania, w podziękowaniu za zaangażowanie w kampanię wyborczą, wręczono pamiątkowe dyplomy.