Start >Dzień Kobiet już po raz trzeci

>Dzień Kobiet już po raz trzeci

Wieczór pełen artystycznych wrażeń zaserwowali blisko 250 paniom, panowie z Zarządu Powiatowego Polskiego Stronnictwa Ludowego, którzy 10 marca br. w Janowskim Ośrodku Kultury, trzeci rok z rzędu zorganizowali "Dzień Kobiet".

Bogaty program imprezy przewidział "dla każdego coś miłego". Wielbicielki muzyki wysłuchały miłosno - refleksyjnych szlagierów w wykonaniu dwóch młodych artystów: Michała Kulpy i Pawła Sobótki oraz panów z janowskiego Klubu Seniora. Dla amatorów tańca wystąpili uczniowie z Teatru Tańca, zespołu tanecznego z janowskiego gimnazjum oraz małe baletnice z Centrum Innowacji Językowych. Nie lada gratką były wiersze w wykonaniu Bartłomieja Rząda, jak również występy grupy tanecznej "Euforia".

Ogromne brawa towarzyszyły kabareciarzom z młodzieżowej grupy teatralnej, działającej przy Gminnym Ośrodku Kultury w Modliborzycach - ich skecze o skomplikowanych relacjach damsko - męskich wywoływały salwy śmiechu na sali.

Zwieńczeniem wieczoru były kwiaty i serdeczności, składane paniom przez Jana Łopatę - Posła na Sejm RP, Piotra Rzetelskiego - Radnego Województwa Lubelskiego, Bartosza Piecha - Wicestarostę Janowskiego i Marka Grzyba - radnego powiatowego. Do życzeń przyłączył się też z ekranu Janowskiego Ośrodka Kultury Krzysztof Hetman - Poseł do Parlamentu Europejskiego.