Start >Janowski PSL wspiera Adama Jarubasa na urząd Prezydenta RP

>Janowski PSL wspiera Adama Jarubasa na urząd Prezydenta RP

- Zamiast kłócących się polityków PiS i PO mamy lepszy wybór. To Adam Jarubas. Kandydat PSL na Prezydenta RP - przekonują Piotr Rzetelski oraz Bartosz Piech.

Lokalni działacze Polskiego Stronnictwa Ludowego z terenu powiatu janowskiego - Piotr Rzetelski - Radny Sejmiku Województwa Lubelskiego oraz Bartosz Piech - Wicestarosta Janowski od ponad miesiąca spotykają się z członkami oraz sympatykami PSL, podczas których prezentują kandydaturę Adama Jarubasa na Prezydenta Polski oraz omawiają jego program.

- Mamy dość wojny polsko - polskiej, jaką obecnie prowadzą dwie partie - PiS oraz PO. Ta sytuacja znacząco osłabia Polskę zarówno wewnętrznie, jak i na arenie międzynarodowej. Powoduje niepotrzebne kłótnie. Wzajemne oskarżenia polityków PiS oraz PO można podsumować jednym zdaniem - „przyganiał kocioł garnkowi” - stwierdza Piotr Rzetelski - Prezes PSL w powiecie janowskim.

Wtóruje mu Bartosz Piech. - Adam Jarubas to lepszy wybór dla Polski. Jest młodym kompetentnym samorządowcem, który w swoim programie silnie podkreśla rolę młodego pokolenia w budowaniu silnej Polski. Chce stworzyć przyjazne warunki do życia i pracy w Polsce, a nie na emigracji. Jego główny postulat to wsparcie rodzin wielodzietnych oraz zwiększenie miejsc pracy poprzez zmniejszenie podatków dla przedsiębiorców.

Rzetelski i Piech podkreślają, że wybór Adama Jarubasa to wybór rozsądku. Kandydat PSL będzie działał na rzecz wszystkich Polaków, ponad podziałami politycznymi, czego nie można powiedzieć o pozostałych kandydatach.

W dalszej części ludowcy podkreślali główne punkty programy Adama Jarubasa, jakimi są: ochrona polskiej ziemi, poprawa dostępności do służby zdrowia, utrzymanie polskiej waluty, przyśpieszenie postępowań sądowych, bezpieczne państwo, dokończenie reformy samorządowej, wzrost znaczenia Polski na arenie międzynarodowej.

Na zakończenie Rzetelski wskazuje, że Adam Jarubas jako jedyny z kandydatów na Prezydenta RP, jest strażakiem OSP i gwarantem wsparcia tych struktur w przyszłości.