Start >Oświadczenie

Romana, Izabela, Damian
>Oświadczenie

Szanowni Państwo !

W dniu 21 listopada 2015 roku (sobota) zakończyła się koalicja PiS oraz PSL w powiecie janowskim.   Nasi koalicjanci członkowie Prawa i Sprawiedliwości oraz radny Sławomir Dworak (Porozumienie Inicjatyw Samorządowych) złamali umowę koalicyjną zawartą na początku kadencji Rady Powiatu i zawarli nową koalicję z Komitetem Wyborczym Wspólnota Samorządowa, w skład którego wchodzą członkowie Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Jest to dla nas przykre , gdyż z naszej strony koalicjant (PiS) zawsze mógł liczyć na nasze poparcie oraz zaufanie. Tym bardziej zaskakuje złamanie danego słowa i wstąpienie w koalicję z członkami SLD.

Ze swojej strony pragniemy serdecznie podziękować mieszkańcom powiatu janowskiego za to, że mogliśmy im służyć i bezpośrednio uczestniczyć w rozwoju naszego powiatu.

Jako Radni Powiatowi będziemy w dalszym ciągu zabiegać o polepszenie poziomu oraz warunków życia mieszkańców naszej małej ojczyzny.

Piotr Rzetelski

Prezes ZP PSL w Janowie Lubelskim