Start > Święto Ludowe W Międzyrzecu Podlaskim

«  luty 2018  »
Romana, Izabela, Damian
> Święto Ludowe W Międzyrzecu Podlaskim

W dniu 5 czerwca br. roku w Międzyrzecu Podlaskim odbyło się Lubelskie Wojewódzkie Święto Ludowe. Na Eucharystię przybyła m.in. wicemarszałek Sejmu RP Ewa Kierzkowska, marszałek województwa lubelskiego, prezes Zarządu Wojewódzkiego PSL w Lublinie Krzysztof Hetman, wojewoda lubelski Genowefa Tokarska, poseł Franciszek Jerzy Stefaniuk, przedstawiciele władz państwowych i samorządowych. Mszy Św. przewodniczył prorektor KUL ks. Stanisław Zięba.

Zarząd Powiatowy PSL w Janowie Lubelskim również był obecny w Międzyrzecu Podlaskim. Organizację naszą reprezentował Kolega Piotr Rzetelski oraz 4 osobowa delegacja ze sztandarem. Tą drogą dziękujemy Koleżance Annie Szmidt oraz Kolegom: Adamowi Ciupakowi, Krzysztofowi Kulakowi oraz Marcinowi Jargiło za udział w poczcie sztandarowym, chociaż było to wielkim wyzwaniem, ze względu na temperaturę sięgającą 30 stopni.

Warto przytoczyć słowa Kolegi Krzysztofa Hetmana, iż Polskie Stronnictwo Ludowe potrafi skutecznie jednoczyć ludzi wokół spraw ważnych dla Polski, a jak stwierdził Poseł Franciszek Stefaniuk jedynie Posłowie Polskiego Stronnictwa Ludowego realizują swoje programy pod stałym i niezmienionym adres jakim jest „Polskie Stronnictwo Ludowe”, czego niestety nie można powiedzieć o przedstawicielach innych partii politycznych w naszym kraju.

W dziale MULTIMEDIA znajduje się relacja filmowa ze święta.

Więcej zdjęć niebawem w galerii